Εταιρεία

Η Εταιρία

Η ΜΙΚ3 ΑΕ διαθέτει άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην έρευνα, στη σχεδίαση και στην υλοποίηση συστημάτων πληροφορικής. Χρησιμοποιώντας state-of-the-art τεχνολογία σχεδιάζει και αναπτύσσει προϊόντα λογισμικού που ανταποκρίνονται στις ανάγκες επιχειρήσεων και οργανισμών.

Σαν Integrator σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις, με χρήση προϊόντων αναγνωρισμένων οίκων Υλικού και Λογισμικού και με επιλεκτικές συνεργασίες άλλων εταιριών, απευθυνόμενη σε  κάθετες αγορές όπως η Βιομηχανία, το Εμπόριο, οι Υπηρεσίες κλπ, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας, σύγχρονα προϊόντα πληροφορικής και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που τους βοηθούν να βελτιώνουν τις διαδικασίες τους και τα οικονομικά τους αποτελέσματα, αφού στην ΜΙΚ3 "αγαπάμε αυτό που κάνουμε"

Τα δυνατά μας σημεία:  

♦ΕΜΠΕΙΡΙΑ  

♦ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

♦ΠΟΙΟΤΗΤΑ

 

  "H Τεχνολογία δεν είναι πολυτέλεια, η σωστή της χρήση προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα."   

 
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΕΛΑΤΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
BUSINESS EXPERTISE & TECHNICAL KNOW-HOW  

 

Σύντομο Ιστορικό

Η ΜΙΚ3 AE ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 στη Θεσσαλονίκη, από τους Κώστα Κεφαλά, Γιάννη Σηφάκη και Χρήστο Κεφαλά με αντικείμενο την παροχή αξιόπιστων λύσεων πληροφορικής βασισμένων στις νέες τεχνολογίες.

Με την ίδρυση της πλαισιώθηκε αμέσως από στελέχη με πολυετή εμπειρία στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και αναγνωρίσθηκε από την ΙΒΜ σαν Business Partner για τα συστήματα AS/400. Δραστηριοποιήθηκε αρχικά σαν System integrator σε Ολοκληρωμένες Μηχανογραφικές Λύσεις και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλων σε θέματα Πληροφορικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

2002  Ξεκίνησε την Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣ) για κάθετες αγορές. Το πρώτο ΟΠΣ ήταν το FCM (Food Control Management) που απευθύνεται στην Γαλακτοβιομηχανία, για την εταιρία NESTLE HELLAS ΑΕ.

2004  Επέκταση της εταιρίας με την ίδρυση υποκαταστήματος στην Αθήνα.

2005  Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του ΟΠΣ, Digi, που καλύπτει τις ανάγκες ψηφιοποίησης φορέων ήχου (CDs), για την εταιρία ΑΕΠΙ ΑΕ. Επίσης ξεκίνησε η συνεργασία της με την PowerTech στον τομέα της ασφάλειας των συστημάτων iSeries, i5.

2006  Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του ΟΠΣ, PBIS, (Personel Budget Information System), ενός συστήματος για τον προϋπολογισμό του κόστους του χρόνου απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού ενός οργανισμού. Eπίσης, εγκρίθηκαν σε συνεργασία με το ΑΠΘ, δύο Ερευνητικά προγράμματα στα πλαίσια του ''ΠΑΒΕΤ 2005'' της Γ.Γ.Ε.Τ. του ΥΠ.ΑΝ. και του ''ΠΟΛΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ'' της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2007  Ξεκίνησε η συνεργασία της με την VISION στον τομέα υψηλής διαθεσιμότητας και διαχείρισης των συστημάτων iSeries,i5.

2008  Η ΜΙΚ3 ΑΕ, πιστοποιήθηκε από την TUV HELLAS για Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2000 / EN ISO 9001:200, στο πεδίο εφαρμογής "Ανάπτυξη και Υποστήριξη Εφαρμογών Λογισμικού και Εμπορία ΗΥ, Περιφερειακού εξοπλισμού και Λογισμικού".

2009  Η ΜΙΚ3 ΑΕ, πιστοποιήθηκε ως Microsoft Partner (2009-2010) λαμβάνοντας την εξειδίκευση "ISV/Software Solutions", σε αναγνώριση τεχνολογικής αρτιότητας και απήχησης στους πελάτες της μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft. Συγχρόνως  η ΜΙΚ3 ΑΕ, πιστοποιήθηκε ως IBM Advanced Business Partner για τα προϊόντα IBM Information Management, που περιλαμβάνουν λύσεις Enterprise Content Manager, Content Manager for Email, Content Manager for Files και Content Manager On Demand.

2010  Η ΜΙΚ3 Α.Ε. ανήκει πλέον στους εγγεγραμμένους iOS Developers της Apple, με τη δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών για όλες τις συσκευές της πλατφόρμας Apple iOS (iphone, ipad, ipod touch).

2013  Εγκρίθηκε σε συνεργασία με το ΑΠΘ και την ΜΕΒΓΑΛ ερευνητικό πρόγραμμα στα πλαίσια του ''ΠΑΒΕΤ 2013'' της Γ.Γ.Ε.Τ του ΥΠ.ΑΝ. 

2014  Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της νέας έκδοσης του ΟΠΣ FCM, ΜCM.net.

2015  Ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την ΜΕΒΓΑΛ το ερευνητικό πρόγραμμα στα πλαίσια του ''ΠΑΒΕΤ 2013'' της Γ.Γ.Ε.Τ του ΥΠ.ΑΝ.

2016  Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του ΟΠΣ CrMS.Base

2017  Πρώτη εγκατάσταση του MCM.net εκτός Ελλάδος, στην UMC στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

2019  Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του ΟΠΣ CrMS.Pro

2020  Η ΜΙΚ3 ΑΕ, πιστοποιήθηκε ως SILVER PARTNER της SOTI

 

Διοίκηση - Προσωπικό

Στην ΜΙΚ3 ΑΕ το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το κεφάλαιο της

Με τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στην έρευνα, σχεδίαση και υλοποίηση συστημάτων πληροφορικής και χρησιμοποιώντας state-of-the-art  τεχνολογία, σχεδιάζει και αναπτύσσει λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

Πρόεδρος :  Κωνσταντίνος Κεφαλάς

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών, την Σχολή Τηλεπικοινωνιών Αεροπορίας και την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 1976 έως το 1997 εργάσθηκε στην ΙΒΜ σαν Μηχανικός H/W & System S/W και σαν Υπεύθυνος Πωλήσεων στην Β.Ελλάδα. Κατά την θητεία του στην ΙΒΜ είχε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Διατέλεσε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της ΙΒΜ. Από το 1997 έως 2022 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΙΚ3 ΑΕ ενώ από το 2023 είναι πρόεδρος του ΔΣ της ΜΙΚ3 ΑΕ. Διετέλεσε μέλος του ΤΕΕ, της Διοικούσης του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΒΕ και είναι μέλος του ΔΣ της «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ».

Δ/νων Σύμβουλος:  Νικηφόρος Χαραγκιώνης

Γενική Διεύθυνση:  Σάββας Τορτοπίδης

Εμπορική Διεύθυνση:  Θεόδωρος Συμεωνίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μaster in Marketing από το ΠαΜακ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε θέσεις ευθύνης στον χώρο του TELECOM. Από τον Οκτώβριο του 2021 ανέλαβε την Εμπορική Δ/νση της ΜΙΚ3 ΑΕ                                                                                                           

Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης:  Ιωάννης Λάππας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με Πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Tο 2000 απέκτησε Master in Computer Science από το University of Georgia των ΗΠΑ. Από το 1996 έως το 1998 συμμετείχε στην Ομάδα Εργαστηρίου Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται στην εταιρία. Tο 2006 ανέλαβε το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού. Είναι μέλος του ΤΕΕ και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας.